Informasjon fra styret

Til eiere og beboere i Det Rivertzske Sameiet

 

Ventilasjon

Ventilasjonsanlegget har i lenger tid skapt uønskede situasjoner for sameiets beboere. På grunn av undertrykk har flere opplevd å få røyk og røyklukt inn i leiligheten ved fyring. Dette ble etter hvert så alvorlig at styret i fjor vinter så seg nødt til å innføre fyringsforbud. For å få bukt med undertrykket i leilighetene valgte styret i en tid også å stanse ventilasjonsviftene på loftet i hver oppgang. Dette førte til uønsket mye fukt i mange leiligheter.

Etter at fyringsforbudet ble opphevet har styret, i samarbeid med innleide fagfolk, jobbet for å finne en varig løsning som

  • sikrer tilstrekkelig med frisk luft inn i leilighetene
  • ikke trekker uønsket mye kald luft inn når det er kaldt ute, og
  • ikke gir så mye undertrykk at vi igjen får problemer med røykinnsig.

Det beste løsningen ville vært å gi hver leilighet mulighet til å stille inn sin egen ventilasjon, men det er dessverre også den desidert dyreste løsningen. Styret har derfor valgt følgende løsninger:

  1. Rense ventilasjonskanalene. Med kamera er det avdekket store mengder støv m.m. i kanalene. Disse har aldri blitt renset.
  1. Innregulere ventilasjonsanlegget. Etter innreguleringen må regulator på loftet bygges inn, så ingen uvedkommende får tilgang.
  1. separat tilluftskanal til ildstedene. For de som har moderne, rentbrennende (tette) ovner settes inn separate kanaler for tilluft til ovnene, for å unngå at ovnene sluker luft fra leiligheten. Dette kan kun innføres i oppganger der det ikke finnes gamle ovner. For de som ikke har ildsteder blendes åpningen.
  1. Årlig service. Det vil bli inngått avtale om årlig service på ventilasjonsanlegget.

Innledningsvis vil punkt 2 og 3 bli utprøvd i de oppgangene som har hatt størst problemer. Dette arbeidet er påbegynt.

Tilgang til leiligheter

Sameiets vedtekter fastlegger at «Sameieren skal gi adgang til bruksenheten for nødvendig ettersyn og kontroller». Styret ber om at alle slutter opp om det forestående arbeidet ved å være til stede eller på annen måte gjøre leiligheten tilgjengelig, f.eks. ved å levere nøkkel til vaktmester, i tidsrommet håndverker setter av for arbeid i hver enkelt leilighet. Beskjed om dato henges opp på døren. Eier må derfor gi styret beskjed hvis leiligheten står tom.

Klok av skade har styret vedtatt at seksjonseier må betale for ekstrakostnader som blir belastet sameiet ved at eier/beboer ikke gjør leiligheten tilgjengelig ved ettersyn. Beløpet vil bli ca. kr. 1.000,– per ekstra oppmøte fra leverandør. 

Kabel-TV/internett

I dag har sameiet kabel-TV fra Get. For det betaler hver enhet 191 kr i måneden via fellesutgiftene. 259 av 310 (84%) av alle våre enheter abonnerer i dag på bredbånd fra Get i tillegg til grunnpakken og må ut med flere hundre kroner ekstra per måned. Vår avtale med Get er gammel, og styret mener vi burde kunne få et bedre tilbud. Styret har derfor sendt ut en forespørsel til flere leverandører for en ny bredbåndavtale. Her er det mye penger å spare!

Målet er en bredbåndsavtale (fiber) med grei hastighet, og grunnpakke for TV med valgfrie kanaler. Hver enhet vil få mulighet til å selv oppgradere hastigheten til en fornuftig pris.

Tak og piper

Rehabiliteringen av tak og piper er et stort prosjekt, og styret følger fremdriften nøye. Fremdriftsplanen tilsier at arbeidet med takene til Pontoppidans Gate 11 og Thurmanns Gate 14 skal være ferdig i uke 47. Styret er blitt forsikret om at planen vil holde.

Planen fremover er å videreføre arbeidet med takene, slik at alle tak i sameiet blir rehabiliterte i løpet av de neste årene.

Utearealene

Før nyttår skal noen av tørkebåsene som er i dårligst stand fjernes. Målet er å fjerne asfalten der noen av dem har stått, og legge plen til våren.

Vaktmestertjenesten

I sommer ble Tor, en av våre to vaktmestere, sykemeldt. Vi har nå Glenn som vikar i 50% stilling for å dekke opp for Tor frem til nyttår. Styret mener det i utgangspunktet ikke er behov for to vaktmestere i 100% stilling. For likevel å kunne opprettholde fleksibiliteten med to vaktmestre i full stilling, har styret sagt opp avtalen med firmaet som har stått for rengjøring av trappeoppgangene. Vi vil dermed sørge for renhold i fellesarealene med egne krefter. Tjenesten vil derfor fra nyttår bli lagt under vaktmesteroppgavene. Med dette håper vi også å forbedre kvaliteten på trappevasken.

HMS

Styret jobber med en helhetlig HMS-plan for sameiet. Dette er en stor jobb, og vi håper å bli ferdig til jul. HMS-planen vil også inneholde sjekklister for hver enkelt leilighet. I denne omgang vil vi oppfordre alle beboere om å sjekke røykvarslere og brannslukningsapparat/brannslange i sine leiligheter.

Private eiendeler på fellesområder

I det siste har vi fått flere klager om at beboere setter fra seg ting på fellesarealene i loft og kjeller, samt på uteområdene. Dette er alt fra gamle kjøleskap, sofaer og skap. Spesielt ille var dette i sommer, da flere flyttet ut og inn. Styret minner om at dette ikke er tillatt, og oppfordrer utleiere om å snakke med sine leietakere om dette. Vi minner også om at det kun er vanlig husholdningsavfall som skal kastes i søppelskurene. Bortkjøring av søppel og forlatte eiendeler er en stor utgift for sameiet, og det ikke vaktmesternes oppgave å kjøre vekk beboeres søppel.

Har styret din mailadresse og ditt telefonnummer?

Styret må ha kontaktinfo til både eiere og beboere. Send en mail til reidun.grodas@obos.no med kontaktinfo hvis du ikke har gjort det tidligere.

Har du fått nye leieboere?

Husk at all utleie skal godkjennes av styret, og at vi også trenger kontaktinformasjon til leietakere.fall-leaves-fall-clip-art-autumn-clip-art-leaves-clip-art-clipart

Styret ønsker alle sammen en flott høst i River’n!

Med vennlig hilsen Odd, Per Christian, Erik, Kristin og Oda

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s